letih....

Wednesday, December 31, 2008

huh...........






LETIH............................




Nota kaki - ???

Imah's wedd

Monday, December 29, 2008


Congratulation to my dearest friend...Khasimah Ahmad Zakaria & suami...

27 Disember 2008 adalah hari yg paling bahgia buat imah dan pasangannya....sorg lagi kwn aku telah pun menjadi isteri org....

aku gerak dr KL bersama nad & huda...agak lwt skit coz aku tgu dak nad ni balik dr opis...huda plak aku amik dia kat puchong....yg len dah gerak ke perak lebih awal coz dorg jd tukang make up....iye ke nusk n ain???hihihihi....sentuhan o-oi mmg superb...imah sgt sweetttt ari tu okk...

mlm sabtu tu aku bwk dak2 ni tidur kat umah aku...sory ye pengantin....di sebabkan salah info..pengantn terpaksa tido lewat (mar kate 3 pagi...yeke???) coz tgu ktorg....dia bajet kami terus ke rumah dia...rupanye tidak......huhuhuh...ampun ye puan pengantin....

gamba kami 4 org....aku,amy,nad,huda.....menaiki my kelly yg comell ke rumah imah kat kuala kangsar.

sepatutnye kene pakai ikut tema kenduri aritu...tp ade jg yg out of tema....hhihihi...takpe2...janji cun!!..cuma rase tersisih je time bergamba...dorg asyik nk snap yg purple aje....huhuhu...kecik ati aku....sonok jumpe korg sekali lagi....lps ni kenduri dijah plak kan??jom serang!!!!


dari kiri!!cepaaatttt jalan!!! - o-oi, nad, pengantin laki, pengantin pompuan(haha), ain, wa
yg manis2 duduk dibwh ituh - nusk, zubaidah, nasaoji(pengantin baru tak baru sgt), huda, amy

hum...mane mar n fatin???owh...dorg balik awal...ade kenduri lain kan??

erk!!sudah2 la tu posingnye....tp kami pasrah je...coz byk sgt kamera yg snap gmba ktorg ni....

ni plak gmba kat jeti lembah....ktorg berempat mase ni...amy yg tolong snap gmba...

utk pengetahuan korg...jeti ni terletak di kuala kangsar bandar diraja....jeti ni tempat org tgu sampan nk menyeberang sungai perak neh.....tak mahal pun harga bot ni...40 sen aje...tp kami tunggu punya tunggu.....adeh...bot tak sampai2....bot nye ade kat seberang sane tu..tp tak dtg kat belah sini pun.... maka kami pun malas dah nk tunggu....terus ke tempat mkn2 kat lembah tu...kami mkn cendol,laksa dan pasembor....

tp dah tak sedap....tak mcm mase sekolah dulu...mkn sebungkus belum tentu cukup...huhuhu....sempat la lepak dgn nusk,ain,o-oi,bullah,izam n akram.

lps mkn, ktorg g solat zohor then gerak balik ke ipoh terus...coz dh janji nk tdo umah amy kat tambun..mlm tu aku xdpt join tido umah amy coz pn.mariam tak kasik...yela...aku kan jarang2 balik rumah...bile balik aje...tak penah nk lekat kat umah...mesti berjln aje kojenye...ampun ye...

mlm tu aku hntr nad n huda ke umah amy....

jeng jeng jeng.....amy msk spegitty(tak reti eja....hentam sajalah...janji ade bunyi)....sedaaaappp tp pedas...membuatkan aku tak mkan byk coz lidah aku tak tahan pedasssss okk...tq amy coz msk kan ktorg dinner mlm tuh....

tak abis cite lagi....smlm ktorg gerak balik KL...huda yg drive...b4 balik tu...sempat lagi lepak kat mcD simpang pulai..amy pun join sekali....gamat satu mcD tu bile ktorg bantai gelak gile2...mane taknye...bile bukak cite psl sekolah aje...mesti gelak gile2 punye....cite2 lame mmg la kan....sampai sakit tekak dibuatnye....dh ckp pun style jerit2....padahal duduk jarak sejengkal aje pun...haih!!ni la kwn2 aku...hahhahahhaha

Hum....mmg hepy sepanjang perjalanan pegi dan balik trip ke kuale kangsar...

Nota kaki - nxt kenduri....jom konvoi pulak!!

rebell dan tagnye.....

Yuhuuuuuu......................baru ade mase nk update blog setelah sekian lame menyepi...

amboi...mcm lame aje menyepinye...hehehhe...takde idea..byk

inilah gmba tag yg aku terima dr cik REEN...merangkap kwn opis..dan yg terbaru dia ini menjadi ahli group aku utk presentation yg poyos last week....

"YOU'RE THE BEST BLOGGING BUDDY"

Terharu dgn tag dr reen ni....

tq ye cik reen coz sudi nominate kan aku sbg best blogging buddy...
ape yg bestnye entahla...entry aku biase2 aje...kdg2 merapu..kdg2 serius...

hope kpd pembace2 yg lain...sudilah kiranya jika anda dapat meneruskan minat anda utk membace entry2 aku slps ini...



1.Pick 5 Bloggers that you consider as your best blogging buddies and deserves this award for their contribution towards the blogging community, no matter what language.

5 aje ke???kalu lebih tak pyh letak ekk??aku nk tag ramai org masalahnye...adeh...camne??...tamak betul kan...hihihi

2.State the name of the author of each blog as well as a link to each one’s blogs.


nk letak lebih jgk...

3.Each blogger (upon acceptance) of this award should do a post and show the award on their blog and put the name and link to the blog that has given her/him the award.

4.Show these rules…SIMPLE!


Nota kaki - kene prepare utk another presentation....malasnye rase...

tertinggal....

Monday, December 22, 2008

mlm td aku n noni tertinggal kunci umah kat dlm umah okkk!!

adeh...mcm mane la semua ni bole terjadi...selalunya mmg bwk kunci ke mane2...tapi smlm dua2 lupe nk bwk kunci...hahhahha....

maka misi mengobek pintu bermula..guna jj card la..medical kad TM noni la....lesen la...semua tak berjaya....

ktorg pun kol afni tnye ape solution...solutionnye...noni g amik afni kat umah dia...malangnye afni jg tak berjaya...tp tq coz sudi tlg kami...

misi seterusnya...cr tempat utk bermlm...afni n imah yg disayangi telah dgn baik hatinye mengoffer ktorg tido umah dorg...uhhhhhhh.....syukur2....tq ek korg....

pissttt...ade org tu pkai bj pinjam coz arini dia ade presentation....hihihihiihhhi
aku plak....pakai bj smlm la...takkan tak nk pkai bj plak!layan je la...

dan skang aku dh ade kat opis....semua pelik aku dtg awal(coz aku tumpang noni...dorg kan masuk opis awal...)


Nota kaki - kene jmpe owner nk amik kunci spare....moralnye...len kali gantung kunci kat leher spy tak tertinggal kat memane...hahhahah....

apee daaa....

Monday, December 15, 2008

Arini 1st day msuk opis after 1 mgu cuti sempena raya hai....amboi...lamanye aku cuti!!

dan arini aku dtg opis awal okkk coz fawaz msg dia bwk brekfast pagi ni.....wah!!!!rezki rezki


kul 11 aku g kuar ke jj alone-alone coz ade nk beli barang skit and pegi kedai gamba...nk print gamba utk di hadiahkan kpd seseorg....siape tu??hehehhehe

then noni main tarik tali pulak dgn aku n anabest....kejap jd g lunch kejap tak jd.....kejap jadik...dan akhirnya jadikkkkkk!!!!mkn di mana???mkn di terminal aje.....semua org kat cyber ni kenal dgn terminal okkkk....

ape yg terjadik?????kami bersembang tak hengat dunia...maklumla dah lame tak jumpe anabest setelah menjadi isteri org.....suami dia pun ade sekali...maklumla keje satu tempat kan...tak susah pun nk jumpe...hihihihih

dengan confidentnye lps mkn.....terus blahhhh........rupa2 nye kami lupe nk bayor duit air minuman!!!!!!!!!!!!!...sgt la bedebah!!!smpi opis noni kol:

noni : rieya,duit air bayar tak?
fa : eh! bil air rumah kita mmg tiap2 bulan free tak pyh byar(bangang tak?aku ingt noni tanye bil air rumah sewa)
noni : bukan...bukan...duit air kita minum kat terminal td???
fa : ha!!!!!tak bayo lagi le!!!hahhahahha...aku ingtkan kamu tanye bil air rumah...haih
noni : hahhahhah...tula...confident je kita blah dr terminal td...
fa : erk! tape2...esok aku byo semua...(kene g terminal la esok jwbnye....utk settlekan "bil air" yg tertunggak....ups!)

Nota kaki - kpd mamak kedai air di terminal itu...maafkan kami ye....esok "fa the fabulous" dtg utk byo bil air itu...halalkan makan dan minum kami...sekian...ini semua gara2 cerita2 dr anabest ttg "uh!!!indahnya alam perkahwinan...." kerana itula...aku n noni terlupa nk byor air laici ais yg sgt best itu...........

Picnic

Thursday, December 11, 2008

Hai semua!

arini berebut nk ngadap laptop n pc dgn adik2 aku yg bajet cumeeellll itu..! haih!sengal

xpela kan...sbg kakak yg mithali..aku pun mengalah la...(tipu je...padahal aku yg guna lebih lame dr dorg...kah kah kah..malang la dorg dpt kakak mcm aku neh)...tp sebenarnye aku amatla baeeekk hati taw!

arini g picnic kat Ulu Chepor kat Chemor Ipoh lol!...kat ipoh ade air terjun taw!g picnic dgn family mak itam plus adik2 aku...akram,fasiha n ana kecik...family dia dtg visit kami arini...so aku siap2 msk dgn mak aku..then bwk nasi n lauk2 tu g mkn kat sane...what can i say???best!!even tak mandi pun...aku menikmati mkn nasi kat situ ...ala..tepi sg kan....mestila best!


Nota kaki - nk upload gamba dorg mandi manda....tp slow plak tenet...len kali la kalu rajin.
*********************************************************************************

Aku suka dgr lagu ni kat HotFM...so layan jela ekkk....

aku siap bagi video yg ade muzik n lirik skali...dlm istilah lain...jamak qasar!

video


akhir kata.....dh ngntuk ni...jom tido!



Raya Korban

Tuesday, December 9, 2008

Aku nk mulakan dgn ucapan "Selamat Hari Raya Aidiladha"

pada wkt begini aku msih di rumah melayan tenet sorg2 coz adik2 n my parents udah pun tido dgn amannye..amik cuti 1 mgu utk duduk lame bersama family...(actually aku bukan jenis homesick nk duk kg lame2)...

raya korban tahun ni tetap disambut dgn cerianya di samping menghayati erti pengorbanan...bg kami adik beradik...pengorbanan yg dimaksudkan ialah pengorbanan dari pn.mariam & en.alias...hanya Tuhan sj yg dapat membalas sgl pengorbanan mereka....

bermula dr alam bayi...kanak2....remaja....hinggalah kini...merekalah yg byk menyokong,m'bantu,menegur dan mcm2 "men" lg demi memastikan idup kami sentiasa di dlm keadaan senang mengikut kemampuan mereka...

dr kami utk pn.mariam & en.alias...............thanks for everything you did for us!!




hum....hari raya....mcm raya puasa jg...cuma tak semeriah aidilfitri la kan...raya korban tahun ni...opah kat kg ade tak part dlm korban....tp kami tak sempat tgk coz hujan sepanjang hari...

sebelum balik raya...ktorg satu family 1 semayang raya kat masjid...aku dan adik2 pompuan aku yg 2 org tu duk sof blakang...pn.mariam pulak berebut2 nk duk sof depan...nk pungut pahala..ktorg ni duk blakang coz nk teman ana kecik yg tak cukup umur lagi(alasan....aku dah terlebih cukup umur pulak neh!)....aku kalu g masjid suka perhati telekung org...bukan ape...dah mcm2 fesyen telekung zaman sekarang...yg berkilat,yg tak berkilat,yg berbunga,yg kain licin,yg kain cutton...haih...yg pasti telekung kami mestilah bersih dan ber iron coz mlm tu pn.mariam dah sound ktorg sediakan telekung nk g semayang sok.....haih....inilah ibuku....sentiasa memastikan kekemasan kami anak beranak!


lps solat..mkn kat rumah...rendang tok(femes kat perak...tp dah abis la...tak sempat nk bg korg rase) dan rendang udang(aku yg masak...kali ni sedap!) konfem abis ktorg mkn! mkn dgn lemang yg aku ngn pn.mariam g beli semalam....

rutin raya family...lps semayang....balik kg opah and atuk kat sitiawan n bgn dato'...kat area perak jugak...2 jam dr ipoh....

sonok arr jumpe makcik2 aku yg ada kat sane...esp jumpe mak itam(mmg dia gelap sikit kulitnye...coz ktorg duk panggil itam..itam...lame2 itam betul2)...tp tak kesah la...

ktorg tido umah mak itam...ape yg menarik kat umah mak itam aku ni....dia n suami dia suka menghias rumah...hasilnye...rumah dorg sgt canteeekkkk...aku suka...siap ade landskap...kolam ikan....pasu2 bunga....perabot dalaman...mmg aku suka la...ala2 mcm dlm majalah anjung seri tuh...aku pun mula la bercita2 nk hias rumah aku lg canteeekkk dr rumah mak itam...hihihihi...kalu ade duit la kelakkkk

mmg senang nk hias rumah coz anak dorg 2 org aje...itupun dah beso...aku rase kalu dorg ade anak kecik...susah kot nk hias rumah lawo2...abis kene usik aje kot brg2 nye...

2 hari duk kat kg....bile balik ipoh ...letih!!aku drive kete pn.mariam..akram plak drive waja dgn semangat waja nye....tup tup...cermin kereta waja retak....sape yg buat????nk kate kene batu...padahal wkt tu kami berenti mkn....hum...benda dh nk jadi...terpaksalah g repair.....melayang la seratus lebih kot...coz tak tuka cermin lain...just hilangkan retak tu je...


huh!!sape yg keje esok...selamat bekerja...jgn malas2 okkk...
aku masih bercuti....dan dh mls nk g opis....tak baik pulak ckp cmtu.....ampun..ampun

Nota kaki - kak ijan kate ade email urgent dr dept ktorg...suh update skill....tp esupport tak bole buka kat rumah ni...knp ek?dia punye list kat "associate workbench" tu tak kuar....esok nk try buat lagi.

kpd korg....best tak mkn daging korban?gosok gigi betul2..jgn smpi daging tersepit celah gigi..bole buatkan gusi kita bengkak bile ade makanan di celah2 gigi...renung2kan dan selamat beramal...............................................

Kongsi bersama

Sunday, December 7, 2008



Hati...

Saturday, December 6, 2008

bile bercakap tentang hati....hati manusia mcm2 ragamnye...



takde org lain yg benar2 bole pahami semua kehendak hati kita.....sbb tu kita kene bertolak ansur...hum.

takde org lain yg bole mengubati hati kita .....sesetengah org ade kot...(they are lucky!)

takde org lain yg tak bole menyakiti hati kita.....yes,sesiapa sj bole terasa hati dgn sesiapa pd bila2 masa!




Ya Allah...berilah ketenangan dlm hatiku....
Biarlah semua org benci padaku.....kerana aku tahu...ini semua adalah kuasaMU...tunjukkanlah hikmahnya...



Nota kaki - apekah????korg pun mesti penah rasa sakit hati....atau pernah menyakitkan hati org...atau....erk!berhati kering?????kan? percayalah...semua yg terjadi pasti ada hikmahnya...

Odah's wedding

Thursday, December 4, 2008

(1)

(2)


(3)

************************************************************************************
Selamat pengantin baru buat "Saodah & Najib(suami)"

Mgu lps...sabtu n ahad....aku jadi org kuat di majlis kenduri Odah di alamat Jln meteor,moonlight Park.Ipoh....odah ni school mate MADID dr f1-f3...after f3 dia g teknik teluk intan..dan skang keje kat ptrajy..aku selalu teman dia g shopping kat alamanda tuh...aku nk shoping??tgu gaji la beb coz gaji keje gov ngn swasta tak same.....waaaaa!!

odah ade jemput kak Di si Green Apple ke kendurinye...maklumla..odah ni big fan of Green apple..aku menanti dengan penuh harapan la kot2 bole bergamba dgn kak Di neh...malangnye dia tak dtg...

kalau korg ikuti entry "Edited entry, sebab malas nak buat entry baru" blog dia...dia ade state:
"p/s : To ODAH, thank you for the wedding invitation card, sorry dik, tak dapat nak datang, roommate akak dah book akak sepanjang hari esok. I'll give you my number, kita jumpa kalau free. SELAMAT PENGANTIN BARU."
(confem aku ikut odah kalu dia nk g jumpe kak Di...hihihih....ajak aku taw!!)

so kenduri aritu aku bersama dgn cik nusk n cik o-oi telah menjayakan majlis ni dengan jayanye!!!hihihih

cik nusk - pengapit yg failed!!kenape??hahhaha....sian nusk...bukan fail ape pun...nk jd pengapit kene la sediakan tisu utk lap2 peluh...ha, time nk bersanding jenuh la cari memane "perempuan cantik" yg bwk tisu supaya bole pow tisu dorg...masalahnye takdek okk!!aku la yg kene g kedai beli tisu tuh...haiih!

cik o-oi - juru make-up odah for all the session yg memerlukan odah utk di make-up! hasilnye...odah nmpk ayu sekali di atas pelamin....wah!! utk pengetahuan korg...cik o-oi ni jadikan make over sbg kerja sambilan...dia skang ni dh jadi tokey...tokey saloon....NURUL SALON...yg terletak di Sri Iskandar,perak....wah! semua kwn2 aku dah ade specialist bidang masing2? aku???mmg taaakkkk arrr!

ramai schoolmate aku yg dtg...mmg same2..bergambar same2....best arr jumpe korg..bile dh jumpe ramai2 ni ade la 2-3 org yg ambil kesempatan edarkan kad raya...eh...kad kawen!!!...hahhaha...raya ape pulak neh..

kpd imah n yayat insyaAllah aku dtg kenduri korg bulan ni...sorg-sorg kawan aku melansungkan majlis kawin...doakan turn aku juga....

after kenduri ari sabtu kat umah odah tu...ktorg semua g ziarah rofidah kat hospital ipoh...ktorg diberitahu oleh cik nusk yg dia ni excident on the way balik perak...dia nk balik kg and at the same time nk dtg kenduri odah ni...mungkin bukan rezeki dia nk dtg...keadaan dia agak teruk la...kaki kanan patah,tulang dada retak,leher abis luka2 kene cermin...

masa ktorg smpi tu dia baru lps operation kaki...letak besi.menurut pied...kereta myvi dia tu terpaksa dipotong dua coz dia tersepit kat kerusi...cermin kete abis pecah..punca kemalangan adalah kerana dia terlelap seketika wkt memandu dan terus rempuh belakang lori yg tengah berenti kat tepi highway...huuuuuuuh! terkesima sekejap kami dgr cerita dia....kpd pied..kami doakan semoga ko cepat sembuh...pied ni tunangan orang..mungkin tahun depan kot kendurinye.

berbalik kpd cerita kenduri odah, ari ahad tu sekali lagi kami bertiga mengikut rombongan odah ke majlis menyambut menantu kat Kuala kangsar...tak jauh...45 min perjalanan dr ipoh...

majlis kat rumah pengantin lelaki ni ade 2 pasangan....coz suami odah ni kembar!!!alahai...kembar seiras plak tuh! siap ade wartawan harian metro dtg snap gamba dorg..cis...konfem masuk paper nih...tup tup esok cik nusk msg aku..."gamba odah kawin kembar bersama kat page 12 mtro arini"...pergh!!malangnye aku tak bukak paper aritu...then aku cari kat arkib website arini pun tak jmpe jg...malang tol la....

after kenduri....aku pun gerak balik umah kat kat ipoh coz mlm tu nk gerak balik KL...letih tapi hepy...congrats to odah again!!...nti aku nk lepak umah ko kat presint 18 okkkk!!!tak kira laki ko ade ke tak!!hahhahhah


Nota kaki - odah, suami ko (along) and kembar dia (angah) tu dah la kembar seiras...ko jgn silap masuk bilik plak udoh le.....hihihihihihih



Bizi..

Wednesday, December 3, 2008

Bizi....apakah itu bizi?

bizi = busy

aku bizi? mmg taaakkkkk arrr!

bile nk hapdet?byk je cerita best...

tgu "en.mahmood" dtg...

laptop pun tak bwk....nk cucuk pendy tak bole kat pc opis xxx neh...coz ade gamba2 penting yg aku nk tunjuk kat korg

Nota kaki - en.mahmood...sile la kembali kepadakuuuuuu......aku merinduimuuuuu!!!

eh..ade lagi nk tambah...utk pengetahuan korg...aku tgh bengang dgn "dont ya"(sape yg pandai pronounce tu paham2 la ek)...mane taknye....ckp kat phone kuat sgt...dah lakuat..lame plak tuh...nk bagi satu opis ni dengar!!!!adooooiiii...kuat betul suare ko..kalu merdu takpe gakkk!!!