Imah's wedd

Monday, December 29, 2008


Congratulation to my dearest friend...Khasimah Ahmad Zakaria & suami...

27 Disember 2008 adalah hari yg paling bahgia buat imah dan pasangannya....sorg lagi kwn aku telah pun menjadi isteri org....

aku gerak dr KL bersama nad & huda...agak lwt skit coz aku tgu dak nad ni balik dr opis...huda plak aku amik dia kat puchong....yg len dah gerak ke perak lebih awal coz dorg jd tukang make up....iye ke nusk n ain???hihihihi....sentuhan o-oi mmg superb...imah sgt sweetttt ari tu okk...

mlm sabtu tu aku bwk dak2 ni tidur kat umah aku...sory ye pengantin....di sebabkan salah info..pengantn terpaksa tido lewat (mar kate 3 pagi...yeke???) coz tgu ktorg....dia bajet kami terus ke rumah dia...rupanye tidak......huhuhuh...ampun ye puan pengantin....

gamba kami 4 org....aku,amy,nad,huda.....menaiki my kelly yg comell ke rumah imah kat kuala kangsar.

sepatutnye kene pakai ikut tema kenduri aritu...tp ade jg yg out of tema....hhihihi...takpe2...janji cun!!..cuma rase tersisih je time bergamba...dorg asyik nk snap yg purple aje....huhuhu...kecik ati aku....sonok jumpe korg sekali lagi....lps ni kenduri dijah plak kan??jom serang!!!!


dari kiri!!cepaaatttt jalan!!! - o-oi, nad, pengantin laki, pengantin pompuan(haha), ain, wa
yg manis2 duduk dibwh ituh - nusk, zubaidah, nasaoji(pengantin baru tak baru sgt), huda, amy

hum...mane mar n fatin???owh...dorg balik awal...ade kenduri lain kan??

erk!!sudah2 la tu posingnye....tp kami pasrah je...coz byk sgt kamera yg snap gmba ktorg ni....

ni plak gmba kat jeti lembah....ktorg berempat mase ni...amy yg tolong snap gmba...

utk pengetahuan korg...jeti ni terletak di kuala kangsar bandar diraja....jeti ni tempat org tgu sampan nk menyeberang sungai perak neh.....tak mahal pun harga bot ni...40 sen aje...tp kami tunggu punya tunggu.....adeh...bot tak sampai2....bot nye ade kat seberang sane tu..tp tak dtg kat belah sini pun.... maka kami pun malas dah nk tunggu....terus ke tempat mkn2 kat lembah tu...kami mkn cendol,laksa dan pasembor....

tp dah tak sedap....tak mcm mase sekolah dulu...mkn sebungkus belum tentu cukup...huhuhu....sempat la lepak dgn nusk,ain,o-oi,bullah,izam n akram.

lps mkn, ktorg g solat zohor then gerak balik ke ipoh terus...coz dh janji nk tdo umah amy kat tambun..mlm tu aku xdpt join tido umah amy coz pn.mariam tak kasik...yela...aku kan jarang2 balik rumah...bile balik aje...tak penah nk lekat kat umah...mesti berjln aje kojenye...ampun ye...

mlm tu aku hntr nad n huda ke umah amy....

jeng jeng jeng.....amy msk spegitty(tak reti eja....hentam sajalah...janji ade bunyi)....sedaaaappp tp pedas...membuatkan aku tak mkan byk coz lidah aku tak tahan pedasssss okk...tq amy coz msk kan ktorg dinner mlm tuh....

tak abis cite lagi....smlm ktorg gerak balik KL...huda yg drive...b4 balik tu...sempat lagi lepak kat mcD simpang pulai..amy pun join sekali....gamat satu mcD tu bile ktorg bantai gelak gile2...mane taknye...bile bukak cite psl sekolah aje...mesti gelak gile2 punye....cite2 lame mmg la kan....sampai sakit tekak dibuatnye....dh ckp pun style jerit2....padahal duduk jarak sejengkal aje pun...haih!!ni la kwn2 aku...hahhahahhaha

Hum....mmg hepy sepanjang perjalanan pegi dan balik trip ke kuale kangsar...

Nota kaki - nxt kenduri....jom konvoi pulak!!

8 comments:

@naBest said...

"mlm sabtu tu aku bwk dak2 ni todi kat umah aku"

todi?????? Minum air todi kah? kah kah kah

Call me -fa- said...

ahhahaha....error...error...sungguh memalukan...jap nk betulkan...

maru said...

beh lawa lar pic2 ko.lumix ek?x perasan lar

agHoo said...

canteknya!!!....baju tuh

nusk said...

huhu dah update! aku baru smp kl smalam dok weng2 lagi

Call me -fa- said...

to maru - lumix???tu bukan kamera fatin ke???

to aghoo - baju ai mmg canteekkkk okkk!

to nusk - best tak g kenduri pojan?

nusk said...

kenduri pojan pun best tp ada 10 org jek..wakil pempuan aku bedua ngn o'oi kalo takde o'oi harus ke aku sorang? haih...knduri dijah myb aku lepak 2 hari..14-15mac 2009...tido umah dia..kalo ko boleh jom la skali!

eimah said...

beh sejak bile name ko zubaidah???hahahaha sudah tukar ka??