Pelik kah??

Wednesday, November 12, 2008

Salam too all!!!

Aku melintas di blog ika comot td...tetiba kat bwh tu nmpak list nama org yg dia tag!!!
erk!! tag again...padahal ini baru kali kedua aku kene tag...

hum...topic yg dia suh jwb tu agak menarik...it is about "Aku pelik"...hum...setiap org ade definasi tersendiri utk kategorikan diri dorg ni pelik jenis cm mane kan...kalu aku....aku rase aku pelik pada situasi2 tertentu

(1) suka sendawa kuat esp lps mkn

erk!!kan dh kantoi...kalu org dengar bole muntah balik bile lps mkn...hadoi!!tp org kene paham...ini tindakan luar kawal..aku tak kira la depan sesape pun...kdg2 tersendawa kuat...malu ke??malu la kalu tgh mkn dgn org yg bari 1st time kuar...tapi kalu org yg dh biase...biase2kanla okk!!hahahhah...tp aku berusaha utk mengurangkan tabiat pelik lagi kurang sopan inih...

(2) tak suka @ bole mkn benda2 pedas

ha.....ini pelik la kot..coz org perak mmg kebanyakannye mkn pedas...tp aku ni mmg tak bole nk rase apatahlagi nk telan benda2 pedas..dlm masakan pun aku tak bubuh cili boh byk sgt...sikit2 sudey..
penah satu ketika aku mkn kat "kubur" (nama tempat mkn kat belakang uia)..aku mintak bihun tomyam...dh ckp tak nk pedas...tp di bagi jgk yg pedas!!bile aku rase sesudu aje...pergh!!!!mcm ade asap keluar dr mulut aku....wargh!!naik minyak aku dibuatnye...coz kalu aku sdg pedas..feeling nk marah tu cepat gile membiak!!ape lagik...dgn muka dan suare yg bengang...aku panggil abg waitress tu n suh tuka yg baru!!tak kira! tak kira!..bukan aku tak byr kn!

kalu kat umah plak, housemate aku plak terpakse msk masakan yg tak pedas supaya aku bole mkn same..tp utk dorg...dorg buat sambal belacan tambahan...terima kasih krn bersabar dn aku...hehehe

(3) suka meng'iron'

hehhehe...tak suka memakai fabrik yg berkedut...baju keje,tudung,bj kurung,seluar,tshirt,cadar,sarung bantal,telekung yg berkedut slps basuh...semua aku kan iron before nk guna..hehheheh

(4) selekeh gile kalu duk kat umah kat kg...

wah!!aku mmg selambe gile kalu duk kat umah...bukan selekeh cmne pun....em..kira kalu kita org pompuan mesti nk pakai bj yg matching dgn tudung kan kalu keluar...tp aku kalu kat umah ipoh..aku main bedal aje tudung n tshirt ape2...hehhhehe...tp masih menutup aurat la kan...nk lawa2 tolak ketepi....yg pasti maintain cun dan comel...serta wangi okkk!!!korg jgn salah anggap plak dgn keselekehan aku taw!!

(5) i hate 'sejuk'

bile sejuk kat opis...jari aku jd kejang..erk!!kejang??salah2...kebas...so tak bole nk menaip...ceh!alasan.itulah alasan yg aku selalu bg pd kak ijan mase nk siapkan tutorial JDEV bln lps...asyik tak siap aje..alasan..jari kebas...sbb sejuk...hahahha...maaf ye kak ijan.

tak suka sejuk wkt tido..coz aku mls bgn nk buang air kecik...dan riso kencing tilam jg...wakakakak...

kalu kat tmpt tgk wayang plak....aku akan letak tgn aku bwh peha...utk dptkan haba yg suam2 gitu...korg pun mesti penah try jg kan??

(6) marah kat pompuan yg drive

knp nk marah pompuan lak??aku ni bukan pompuan jg ke??
ha...aku marah kat pompuan yg bwk kete sopan sgt...kdg2 ade yg bwk slow sgt...alahai....cuba belaja bwk kete mcm otai skit...tp jgn la mcm pelesit plak lajunye kan...

p/s:: pn.mariam pun tergolong dlm kategori pompuan yg bwk kete dgn sopan...patutkah aku marah??dosa..dosa..

(7) fail paking bontot

tak suka paking bontot kalu paking kete kat mane2...maybe aku tak reti nk bajet??mungkin la..
tp sebenarnye aku mls nk pusing stereng kete byk kali..hahhahah...dan lagi satu mls nk tgk side mirror...kalu ade org nk tolong tgk kan xpe jgk!!


huh!!to ika comot...i dh jwb soalan tag u okk!hahhaha...semua kisah di atas adalah fakta dan tiada kaitan dgn yg hidup atau yg telah meninggal dunia...

Nota kaki:: ape kisah pelik korg??jom share!!

15 comments:

Afida Anuar said...

Akak pun tak suke parking bontot..eheh

-reha- said...

hahahaha...susah2 aje kan nk paking bontot...

focus dpn aje sudey

saizulhafiz said...

kahkah bab pkaian tu xtahan.so kira kt sini kome mmg stail la pkai ek..patot la wangi je dok dekat kome..pkai perfume apa???

fio said...

"kalu kat tmpt tgk wayang plak....aku akan letak tgn aku bwh peha...utk dptkan haba yg suam2 gitu...korg pun mesti penah try jg kan??"

yup yup. ako pong wat cemtu. dlm kete pon applicable gak. hehe. sejuk sangat

M@YaZ said...

"(7) fail paking bontot"

sebab ko takde bontot :p

Qica@Noli said...

xpenah dgr reha sendawa..hehe =)

unicorn said...

lagi baik sendawa drpd kentut kuat2..betul x?

-reha- said...

To apit:: mane nk ade style kalu dh selekeh...perfume murah aje aku pkai...yg penting wangi!hahaha

To fio:: jadikan tabiat itu satu amalan!!esp ketika sejuk

To m@yaz:: hoi!!jgn la cite kat semua org...cis kau ni jat!!sbb tula aku tak suka paking bontot!wakakkakak

To noli:: ko xpyh dengor la aku sendawa...buruk beno wei!

To unicorn:: aku mmg tak kentut dpn org...baik kentut berbunyi or vibrate...

LeLs said...

perkara pelik no 1 kite same..

hahaha~

-reha- said...

To lels:: ha??sama!!kene kurangkan wei...kalu dpn mak metua buat begitu...mau dia pengsan kot!hahha

agHoo said...

wuo sendawa merata...

agHoo said...

isk kentut kuat2

agHoo said...

xde buntot??-kata jat

nasaoji said...

mujur ko dah tido awai time "kt tdo samer" ari tuh kan...

eimah said...

beh mmg ko sendawe kuat...aku pn mcm tu jugek...hehehe yg pst ko lg power hahaha coz da lame aku idp ngn ko kt hostel sinun hahahaha