Ana kecik!!

Wednesday, October 22, 2008

Terlebih dahulu aku nk explain ttg tajuk entry kali ni..."ana kecik" adalah seorg kanak2 perempuan...details adalah seperti berikut:

Nama penuh: Farhanah Binti Alias
Umur : 11 Tahun
Asal : Perak


inilah ktorg adik beradik yg sengal...bile balik kg aje...aku mmg jd lagi gile coz geng dgn adik2 aku yg tak berape cukup umur...aku pulak terlebih cukup umurnye...hahhaha

knp di gelar ana kecik??...kerana dlm hidup aku ramai org yg aku kenal bernama "ana"...roziana(kwn sek), syazanna(my cousin),farhana(dak umah aku yg menggelarkan diri sbg 'anabest')...kata ganti nama --> 'ana'...'enta'...dan tidak ketinggalan....adik aku yg bongsu sekali....ana jg namanye...gelaran ana kecik dtg drpd aku sendiri coz keliru dengan ana besar (anabest) kalu dorg duk dekat2...contohnye kalu ana kecik dtg umah aku kat s.k ni...kami terpaksa mengunakan gelaran ini utk tidak membuatkan kedua2 pihak, iaitu ana kecik dan ana besar tidak keliru apabila nama "ANA" disebut oleh org yg ade di sekeliling.....hehehhehe....

Entry kali ni ttg ana kecik yg telah menyertai PERTANDINGAN JOM TUNJUK CARAMU! organize by Choclairs Cadbury bulan Sept yg lalu...adik aku ni telah tersenarai dlm top 12!!...it means each contestant represent their beloved state...so ana ni represent neg Perak la ...

korg semua bole tonton video ana ni di sini..kat website Choclairs ni ade byk video budak2 yg lain...ade ramai kanak2 yg masuk pertandingan ini...ade yg main piano, main tali skipping, main seruling, menari, story telling n mcm2 lagi lah....

Dan ana kecik ni telah memilih utk mendeklamasikan sajak....shooting video ni berlaku di kelas sekolah ana ni belaja...cikgu dia la yg bertungkus lumus sediakan background tu...nk dijadikan cerita...cikgu dia yg bersemangat waja time org Cadbury dtg nk wat shooting..

senarai top 12!!!cayalah ana

after shooting....pihak cadbury inform yg video dorg ni akan ditayangkan di ntv7 pada hari sabtu or ahad....tak lame dorg tayang....cuma 5 min aje....aku tak ketinggalan menunggu di depan tv kat umah kepunyaan noni pada mgu kedua puase....hah!!!!ADIK aku msuk tv....tak sangke pulak video ana play mgu tuh!heheheh.....tgk di bace sajak...alahai...mcm aku wkt kecik2 dulu....mmg ade bakat....korg pun mesti penah bace sajak gak kan...cuma bezanya sedap dn tak sedap di dengar la kan....keh keh keh....

bile dh jd top 12...mesti la dorg nk cr winner kan.....winner dicari based on sms vote!!!pergh!!!main vote2 tuh...mcm artis AF pulak...hahhaha....and bole jg vote dlm website choclairs ni...

yg aku tau mesti ramai vote adik aku neh.... coz ana listed dlm TOP 3!!!!antara org yg vote...parents, kami adik beradik...cikgu2 dia..kwn2 sek ana...acik aku yg keje kat VADS pulak siap suh kwn2 opis dia vote ana....hahhahhaha...sengal la acik aku tu! congrats tu ana kecik...!!!

berita ttg ana was listed in TOP 3 was informed by my mom...org ntv7 called her...dorg bgtau sekali hadiah2 yg ana dapat....korg leh tgk pic kat ats tuh...(komen skit--> sesuai tak hadiah tu utk budak kecik yg masih belum baligh??) aku rase tak sesuai....ngeh ngeh ngeh(gelak jahat)..aku tgh seduce mak aku utk beri hadiah tu pd aku...wah!!gile ke hape...org lain yg menang..org lain plak yg amik hadiah.....byk canteeeekkkk muka kau!

"Lebih hebat, anda juga berpeluang untuk membintangi animasi Zak dan Geng"

ade tambahan....mak aku bgtau yg ana ni akan ade shooting animasi kat ntv7 kat shah alam....tp tak sure lagi bile tarikhnye...amboi! jd pelakon la pulaks budak kecik neh....sure mak aku serang umah aku lagi kali ni...

Nota Kaki:: 1) Bakat yg dkurniakan jgn di salah guna.
2) Next year bole la korg suh adik2 korg tunjukkan bakat...ape2 bakat pun bole...layan kan aje



10 comments:

M@YaZ said...

Hehe ..

"bakat yang dikurnia jangan di salah guna"

aku terus menyanyi bila baca tu .. kehahaha ..

ana mmg berbakat :D (double meaning)

ReeBeLLe said...

ana yg mane satu yg dimaksudkan oleh encik m@yaz ni? hmmm

saizulhafiz said...

hahaha...reha bila nk berbakat plak.dgr nk masuk american top model

@naBest said...

reha masuk top model?? night mare aku.........

hahaha..
weh...ari tu tak bgtau camne nk vote!!! kalo tak...konfem aku suh org2 kg aku vote. konfem ana dapat num 1... huhuhu

-reha- said...

To m@yaz:: ana ade dua taw!ana kecik n ana besau...ana kecik berbakat dlm bersajak...ana besau bakat dlm ape pulaks ek??

To rina:: mari kita tgu jwpn en.m@yaz okk

To apit:: i nk msuk Malaysian nest top model...hahahha...tp mesti org pertama yg kne eliminate...wekkk..

Hafizzul Kamarudin said...

fuh mmg terer ana kecik tuh bersajak...sib baik time aku syair kt skolah dulu cadbury tak datang..kalu x mesti aku menang..hahahha

fio said...

wahhhhh hebat gile adik kamu. plus kiut miut. clap clap clap

p/s: tukar la xbox dier ngan ps2 ako. ade mau? *grin*

-reha- said...

To ana:: aku nk suh kome vote tapi segan nk bgtau..hehehe..nsib bek ade kwn2 opis acik aku yg baik hati menge'vote' ana kecik tuh...kalu tak...konfem kalah

To pijo:: pijo bersyair???????ade bakat ker???nk test test skit boleee?hehehhehe

To ika:: i tak kiut miut ker??wink wink...aku pun tak berjaya nk seduce xbox tu..nti la aku cari idea yg sesuai

p/s: ai pun ade ps2 gak yg nk ditukar dgn xbox tuh...hheehhehe

pestisid said...

nah.bg info kat budak2 uia.
leh la korg wat entry.haha

Bro & Sis,



Please be informed that the sale of the old batch of IIUM Convocation Robes will be held from 21st October 2008 until 21st November 2008 for all staff, student and alumni of IIUM.

Availability of robes will be on first come first served basis.

Venue: robes store room (bawah Kyros Kebab)
Time: 9.00 to 4.00 pm.
Payment: only thru' money order/postal order/banker' s cheque atas nama "Executive Finance Director, IIUM"


So, for those nak simpan robes tu utk kenangan bleh la pi sana. RM 50. Really worth sbb kalo dulu nak beli lebih kurang RM 250. Utk Kulliyyah of Science lak...baru pakai utk 2 batches (undergraduates). Mesti masih chantek n nampak baru lagi kan jalur warna oren itu.

-komen dicilok dr blog entry http://memorabilia-izyan.blogspot.com/


tetibe.

-reha- said...

uia nk jual robe lame coz ade robe baru...sape nk beli??

mahei lerr!!!