Seketul kurma!

Thursday, September 25, 2008


Kepada semua pembace,

Terimalah seketul kurma (Yuussuuf Thaiiyyuubb..)sebagai pemberian ikhlas dari aku utk korang.....ape agaknye simbolik kurma yusuf tahiyob neh?..ha...bukan utk di mkn wkt berbuka shy...sebaliknye gamba kurma yang aku tempek neh sbg tanda mengingati "detik2 kemanisan kenangan kita ketika bulan Ramadhan yg akan berlalu pergi tidak lame lg"....ayat yg "no more dating" tu aku tak sure la ape makna tersiratnye...lu pikirla sendirik...okk...nampaknye semua dh tak sabar nk pulang ke kg utk jmpe family members nk beraye kan..

DikeSEMPITan ruang blog ni..aku nk amik mase nk ucapkan SALAM AIDILFITRI...MAAF ZAHIR & BATIN kepada:

1. Mak & ayah kat ipoh --> ampunkan dosa2 kakngah selama ini(aku ni suka sgt tak setuju dgn ckp mak aku..haih!ade je benda yg tak kene..maklumla..aku ni cerewet sesangat, dgn ayah plak tak lwn ckp sgt coz ayh aku ni senyap orgnye...bukan bisu okkk),halalkan makan minum n tq coz tahun ni mak masih sediakan baju raya & tudung utk kakngah..hahha....mengade je kan..tp mmg dr kecik mak yg akan sediakan semua utk ktorg adik beradik....kita berjumpe dirumah nanti ye!tp aku balik lambat sgt coz kne tgu amir(abg ku sorg aje) yg nk balik dgn aku tp xde cuti!bedebah betul la.terpaksa la aku tgu dia....tak nk la tulis panjang2 coz makayah aku tak visit pun blog neh..keh...keh....maafla...rumah kami takde tenet...

2. Farhana,Husna,Ifah,Filzah,Imah,Afni,Rafidah,Maiza,Yani & kwn2 uia ku....kpd korang...selamat hari raye...mintak maaf la kalu ade trngumpat korg.to ana n noni...korg bwk kete hati2 ye...jgn bwk smpi 140km/j kat highway tau!kang tak pasal2 melayang 3rts...padahal ana bole simpan duit tu tuk kawin..noni pulak bole buat beli alat make up yg best dgn jumlah duit byk tuh...sesal dulu pendapatan kome...ehhehehhe...korg jgn terase hati ek kalu aku marah2 kat rumah tu...buat gimik aje sebenarnye...jgn lupe bwk ke kg biskut raye yg tempah kat mak ude aritu!....to filzah...story la experience beraye kat umah mentua ek nti..ekekek..

3. Lisa,Reen,Cikmun,shy -- ahli gossip sedunia...udah2 la tu wei...tp bulan pose aritu kita kurang bergossip kan?!wah!!insaf sekejap...korang,nti buat la open house kat umah sewa memasing...bole aku g tolong....tolong mkan aje la...nk masak2 mane la aku reti..hehhe...selamat hari raye...kita maaf bermaafan ek.

4. Kpd kwn2 opis Satyam Computer Services "What Business Demand" (associate nk demand tak bole pulak?!ceh!).---kat satyam ni aku baik dgn dak2 eltp11&10 yg skang ni dh pecah kpd byk dept qedge,EA n BIKD (maafla tak larat nk list name coz byk sgt..yg pasti aku kenal korg m korang kenal aku ekk)..maaf dipinta andai pernah menyakiti hati korang samada melalui lidah,mata n hati....sesungguhnya bak kate pijo...nobody is perfect but we must practise to be perfect...if nobody perfect...why do we need to practice??(kenape??!!version iklan umobile)...hum,merapu dh neh...kpd aroma--kwn baikku di opis, mung kelik sini lph ghaye nti bwok balik kepok lekor hok pendek yg kecek2 tu deh!aku x mboh sekut ghaye....hahahhahah...(lulus tak?)...sempat lagi buat dosa neh..haih!ampun ye arif...

5. kwn2 sek(MADID) aku yg ade di merate2--selamat menyambut Aidilfitri..and maaf zahir batin...jgn lupe ajak aku g tour raye kat perak nti ye!denga cite raye kedua kan?...kpd yg duk KL...jemputla aku g open house korang...aku mesti dtg punye sementara aku ade kat KL neh..(mcm nk pindah pulak).

Nota kaki:: semoga korang bergembira beraye bersama keluarga..mkn ketupat,rendang,lontong,ayam tu nti jgn la smpi tak ingt dunia....SALAM AIDILFITRI...

11 comments:

@naBest said...

Selamat hari raye, dear...

Wah!!! romantik nye ai..hehehe

-hazlif- said...

huhuhuhuuh.... raya di rumah mentau... sangat suspen sbb aku x penah g rmah diorang lagi... baru nk g... sgt suspen... nnt aku cite pengalaman aku...
anyway reha... slamat hari raya.. aku pn nk mintak maaf kalo ada salah silap...

mylife said...

aku nk minta maaf gak kt ko reha andai ada salah n silap..selamat hari raya..maaf zahir n batin :)

Hafizzul Kamarudin said...

ooo...ada blog x cakap kt aku yer...

agHoo said...

selamat hr raya too..huhu

nazrahku said...

reha, aku pon nak mintak ampun maap kat ko klu de salah pe2 dr awal kite kenal sampaila akhir hayat aku..

selamat hr raye..maap zahir batin ek..halalkan mkn minum aku etc..bwk kete leklok..smoga slmt smpai ke kg halaman..take care..ws =)

areknee said...

reha,

SHRMZB!!!

w/pn skejap je duk seumah ngan korang, aku akan tetap kenang saat2 ituu.. cehhh.. jiwang plak..

korang pn jgn lupe wat open house kt umah sewa tu.. hehe ;p

pestisid said...

reha, aku dh maafkan ko.ko jgn risau k..haha.

oih aku busan gak duk kg sbb wit gaji x masuk lagi.so aku ngabiskan duit bapak aku saje laaa.tp mak ayh i sporting tau.smpat i kua dating aritu.hikhik.

-reha- said...

To ani:: huhu...buat le open house kat umah kome dulu...then umah aku menyusul kemudian..hahaha(bile tuh?)

To lisa:: hoh budak ni takde keje lain..habiskan duit mak bapak aje kejenye..duit bf pun ko abiskn jg ek?hahahha...xpe2...amalkan konsep duitmu duitku jua..ape lagik..gaji dh masuk ni...shopping last minute!!

Anonymous said...

Selamat Hari Raya Reha!...

tapikan.. ade correction sket..
Satyam tagline dah tukar daa...
Business Transformation, Together..
Manade what business demands dah..

haaa... tak alert nih.. kecik hati ramalingaraju... hehehe

Maaf Zahir Batin =D

-reha- said...

ahhahhah...maaf la ye..aku mmg tak pasan la dh tuka tagline...dh tuko ek?jgn smpi aku kne pecat udah ler...hhahhaa