Tag????apa itu....

Tuesday, October 28, 2008

hai semua....arini sessi menjwb soalan2 tag yg cik pest suh aku jwb...1st time la aku menjwb soaln2 cenggini...adeh...susah jg nk jwb...ade yg betul dan ade yg tidak...wah!!ape pun..kpd kwn2 aku yg aku dh tag tuh..jgn ngelat ok...silalah jwb dgn hati yg ikhlas...kalu tak ikhlas....dosa okkk!

1.Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
- mak n ayah….dorg byk bantu aku ketika susah dan senang..
- adik2 aku yg sengal ituh!kalu takde dorg…idup aku tak colorfull…kene marah same2…gaduh same2…heheheh
- hp..teringin nk pkai hp mahal2 tp tak mampu lagik!adoi la…
- my Kelly…walaupun kete tu kete buruks..tp aku tetap syg dia..
- kasut,sandals n selipar…aku akan pkai kasut menggikut kesesuaian tempat,majlis dan waktu..ok tak?
- my digiKem...murah aje…dgn kamera itulah segala kenangan dpt dirakam..

2. Apakah benda terakhir yang anda beli dengan wang sendiri?
Mlm td aku mines…ingt nk beli baju..tp terlupe nk singgah kedai tuh..hum…after that g mkn kat serdang…so aku telah gunakan duit aku utk mbayar fish&chip yg aku mkn mlm td..hahahhah(ngidam nk mkn western food)

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan anda?
hum…impian aje kan…nk buat kat hotel..ade flower girl, kek tinggi melangit, mkanan best2…huuuuh!heavenye….tp apakan daya..kalu kawin dgn datuk bole la kot…

4. Berapa lama anda rasa hubungan anda akan berkekalan?
harapan semoga kekal ke akhir hayat.Tp jika takdir cinta tidak kesampaian..terima la dgn ketabahan dan kesabaran.

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?
kalu ade org yg kita syg skang ni…makne nye sedang dilamun cinta lah!!aku?ade..ade

6. Dimanakah restoran terakhir anda makan malam?
Mlm td..g mkn kat restoran ape name entahle…yg aku mkn western food tuh!

7. Namakan buku terakhir yang anda beli?
Maaf la….aku bukan jenis yg rajin m’beli buku….buku2 belajo kat uia dlu pun byk yg photocopy..ade la jg beli..satu je dlm 1 sem..hahhah…teman org beli buku adelah!tp kan kalu aku g kedai buku…aku akan duk lame coz aku menempek bace buku2 yg ade kat situ..nama nk beli jgn harap!!

8. Apakah nama penuh anda?
erk!!semua org mcm dh tau kot..tak nk mentioned nama…nk mention maksud nama aku…equal to ‘kegembiraan’.

9. Anda lebih senang dengan mak atau ayah?
prefer dgn mak kalu nk share personal problem..she’s the greatest person who can guide me dealing with my ‘mereng’. Aku ni selalu aje mereng nye…ade2 je benda yg tak kene dln idup ni…dan mak aku akan kol n bg nasihat…selalunye mak akn bg ayat2 Al-Quran yg aku perlu amalkan utk kurangkan mereng aku tuh…at least aku bole tenang seketika.
Prefer dgn ayah aku bile nk deal psl duit…psl kete…psl rumah…psl keje…
Adil kan????

10. Namakan seseorang yang anda ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
biarlah rahsia…..

11. Christina atau Britney?
ade nama lain tak??aku tak lyn arr 2 org neh

12. Adakah anda mencuci pakaian anda sendiri?
same gak dgn cik pest…mesin basuh toshiba yg tolong basuhkan kain..mesin basuh aku itu dibeli ats ihsan duit mak aku…hahhaha….tp separuh aje taw!separuh lagi duit aku ler…

13. Tempat yang paling seronok anda mahu pegi?
nk g Mekah!!tp kalu dpt g buat umrah pun ok gak….pernah la utarakan pd mak aku..tp mak aku kate nk g umrah tu pun kene la ade knowledge ttg nk tawaf,lontar…takkan nk pegi bodo aje..rugi la nti…ok la mak…kak ngah terima nasihat itu…

14. Pelukan atau ciuman?
soalan ape ni?ish ish….tp kalu aku…biar la peluk2 dulu…then cium la…practice make perfect!

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag anda
1.budak yg byk cakap….hahhahah
2.dia ni jiran sebelah meja aku kat opis.
3.budak ni suka bace gossip2 artis…sape nk tau gossip terkini ttg artis2..leh rujuk pada dia
4.she has a cool blog….tempat dimana dia selalu kutuks en.mahmood…
5.sgt obsess terhadap en.edi….wah!tp betul kan

16. 8 perkara yang amat saya gilai
1.suka tgk tv
2.suka kemas bilik.
3.suka tgk muvi
4.suka lipat baju
5.suka cuci bilik air
6.suka kemas rumah
7.suka makan kat luar.
8.suka semayang…jgn lupe semayang tau kome..

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
lailahailAllah…subhanaAllah…Alhamdulillah…astagfirulAllah….ni senarai perkataan yg elok….yg tak elok didengar tak pyh la aku senaraikan…korg leh dgr time aku berckp okk…

18. 8 buah buku yang paling terbaru di baca (magazines also can?)
aku tak suke bace buku lol….cmne nk bg list

19. 9 lagu yang boleh saya dengar berulang kali
uh!byk nye lagu sampai 9….aku tak kesah kalu dengar seberapa byk pun lagu2 nasyid….huhuhuhu….insaf beb!!bgs utk pengisian rohani

19. 8 perkara saya pelajari tahun lalu
erm…byk benda aku belaja tahun lps..tahun 2007 adalah tahun aku mula bekerja…byk ilmu yg aku belaja esp wkt training…

20. Mangsa tag seterusnya

noni – silalah jwb soalan2 ini okk
Cik filzah - sile laaa.
Aroma – even bz dgn keje WHO itu…tp nk gak suh jwb…hehehe
Fio – ika…jwb ek soalan2 neh…mengisi mase lapang ko…
Pijo – sbb pijo bf yaya…so aku nk tag pijo gak..(erk…alasan ape ni??)
Mohd Apet - ko ade keje ke skang?ke tgk muvi...kalu takde keje...meh jwb neh


Nota kaki:: huh! jenuh aku mjawab....sekian

15 comments:

ReeBeLLe said...

haha padan muke apet..dia igt dia bole melepas kan diri dr tag ni..huhuhu

-reha- said...

tu arr...

sbb aku bace komen dia kat blog ko la td..tu yg aku nk tag dia gak..

marilah memeriahkan soalan2 tag lisa ni

Hafizzul Kamarudin said...

adeh...byknye soklan..kejam ko reha..

pestisid said...

hah!!!sangat obses terhadap en edi?sbenanye en edi sgt3 obeses trhdp aku.hahaha.tu yg sbenar tau tau tau!!!

aku byk ckp?aku byk ckp ngan org aku baik je tau.kalo aku baru2 je knal org tu or aku dh knal tp x baik, mmg aku sumbung je!.hehe

-reha- said...

To pijo:: jwb aje...jgn byk cakap okk

To lisa:: hahhaha....owh...edi yg sgt obses terhdp ko ek??baru aku tau..
tp betul la li...time mula2 kita kelas dba dulu ko sombong dgn aku...pandang pun tak nak...ceh!tp skang baru aku nmpk ko yg sebenar....hahha

aRe-Pet said...

ceh..nanti aku dpat tag baikkk punye..reha aku jadikkan 1st target..

pestisid said...

16. 8 perkara yang amat saya gilai
1.suka tgk tv
2.suka kemas bilik.
3.suka tgk muvi
4.suka lipat baju
5.suka cuci bilik air
6.suka kemas rumah
7.suka makan kat luar.


8.suka semayang…jgn lupe semayang tau kome..
num 8 ni ade sejarah skit ari jumaat lepas.so, ape cer??

aRe-Pet said...

haa kome..jawab kome..cik pest da tanye dah tu..

fio said...

16. 8 perkara yang amat saya gilai
1.suka tgk tv
2.suka kemas bilik.
3.suka tgk muvi
4.suka lipat baju
5.suka cuci bilik air
6.suka kemas rumah
7.suka makan kat luar.
8.suka semayang

ako ske yg no 2 tuh. meh la dtg ke bilik ako lak. :P

kamu tag ako ya. sm la cam apet, ade tag best ako tag kamu plak!

-reha- said...

To lisa:: wei....dah qada le wei...ish segan2...dak uia neh.

To apet:: woooo....takutnye dgn ugutan kamu nk meng'tag' aku...kalu berani cubelah!!

To fio:: marilah memeriahkan blog dgn mjwb soaln2 tag itu....hahahaha

nhusna said...

dh agak dh..mesti kena punyer..1st lg tu..huhu
p/s: permintaan cik reha akn dilayan ketika sy x bz nnt ye

aRe-Pet said...

kalo brani cubelah ye reha...
malam ni jugak aku compilekan KHAS utk kau..hua hua hua..
jgn smpai tersembur xjawab sudah..
tag ni wajib jawab smpai abes kan?
100 soalan ok? eh watpe tanye..tag aje kan..reha n rebele 1st target..

aRe-Pet said...

okeh..reha...YOU HAVE BEEN TAGGED!!~

-reha- said...

To oni:: hehehhe...jgn ngelat okkk...aku tau ko bz arini...but u've to answer it

To apet:: bedebah kau!!

agHoo said...

xnak jawab tag tuh..gua bz wakakaka...